Районната прокуратура в Пловдив разследва смъртта на чужденец в УМБАЛ Свети Георги“ в

...
Районната прокуратура в Пловдив разследва смъртта на чужденец в УМБАЛ Свети Георги“ в
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва смъртта на англичанин, починал при неясни обстоятелства в болница в Пловдив

Районната прокуратура в Пловдив разследва смъртта на чужденец в УМБАЛ „ Свети Георги “ в града. Това оповестиха от държавното обвиняване пред NOVA. Изясняват се всички обстоятелства и условия, които имат връзка с настъпилата гибел на мъжа.

Според предварителната информация жител на Великобритания издъхнал в здравното заведение преди два дни при неизяснени условия. Той дошъл там с недоволства за мощно главоболие, световъртеж и други. Бил признат в Спешното поделение, където са го прегледали и му присъединили система. След това лекарите го изписали. Англичанинът обаче декларирал, че не е добре и поискал допълнителна здравна помощ.  Той още веднъж се опитал да влезе в Спешното поделение, само че дежурните се обърнали към защитата и чужденецът бил изведен от болничното заведение. 

Той продължавал да упорства да се върне, само че на място пристигнали още няколко екипа на охранителната компания, която пази болничното заведение. Охранителните камери на входа са заснели как мъжете отблъскват англичанина и не му разрешават да влезе в постройката. Те го блъскат и удрят. Единият от охранителите го хваща и с един удар го запраща към земята. Сцените се разиграват пред очите на десетки очевидци пред здравното заведение. След това англичанинът още веднъж е приет и настанен в болничното заведение. Няколко часа по-късно обаче той умира. По първични данни е умрял от инфаркт.

От болничното заведение обявиха публично пред NOVA, че е назначена вътрешна проверка и изпратиха позицията по проблема:

Университетската болница “Св. Георги ” в Пловдив е образувала вътрешна инспекция в лечебното заведение поради умрял мъж с британски генезис. Със заповед на изпълнителния шеф проф. доктор Карен Джамбазов е назначена комисия, която проверява случая и ревизира здравната документи.

На органите на реда са предадени всички записи на видеокамерите по отношение на случая. Изпратено е писмо до шефа на охранителната компания за неотложно пояснение и ограничения.

Образувано е и досъдебно произвеждане. След неговото привършване и излизане на резултатите от инспекцията, ще бъде дадена подробна информация за нейните резултати.

Районната прокуратура в Пловдив също прави инспекция. От там обясниха, че е формирано досъдебно произвеждане. Изясняват се всички обстоятелства и условия, които имат връзка с настъпилата гибел на лицето.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР